Министерството на образованието и науката предлага през следващата учебна година

...
Министерството на образованието и науката предлага през следващата учебна година
Коментари Харесай

МОН предлага 552 места за прием в училищата с национално значение

Министерството на образованието и науката предлага през идната образователна година в шестте учебни заведения с национално значение да бъдат разкрити 552 места за банкет в 21 паралелки след приключено главно обучение. В учебните заведения с национално значение, които реализират професионално обучение и образование, броят на местата по STEM специалности и специалности е 511, което 92,57% от общия брой места, оповестиха от просветното министерство.

Това планува план на заповед на министъра на образованието и науката, оповестена за публично разискване.

Държавният план-прием в националните учебни заведения се преценява с националните тактики, прогнози, стратегии и проекти за развиване и се съгласува с министъра на труда и обществената политика и министъра на районното развиване и благоустройството.

Училищата с национално значение са в пет области – Ловеч, Пазарджик, Стара Загора, Разград и София област. Това са Националната професионална гимназия по ветеринарна медицина " Проф. доктор Димитър Димов " в Ловеч, Националната професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване " Сава Младенов " в Тетевен, Националната професионална гимназия по горско стопанство " Христо Ботев " във Велинград, Националната професионална гимназия по ветеринарна медицина " Иван Павлов " в Стара Загора, Националната професионална техническа гимназия " Шандор Петьофи " в Разград и Националната професионална гимназия по компютърни системи към Техническия университет – София.

Училищата с национално значение са избрани с решение на Министерския съвет.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР