Министерството на образованието и науката няма да притиска учителите да

...
Министерството на образованието и науката няма да притиска учителите да
Коментари Харесай

Ще задължат ли учителите да се ваксинират?

Министерството на образованието и науката няма да притиска учители те да се имунизират, само че ще изиска те да се тестват за COVID-19 всяка седмица. Това се разбра от думите на просветителния министър проф. Николай Денков в изявление пред медиите по отношение на новите ограничения, които се чакат да станат ясни до дни. Днес от 14 ч. ще има среща в Министерството на здравеопазването, на която ще се взема решение този въпрос. 

" Аз поддържам въвеждането на зеления документ във връзка с учители те, за педагогическия и непедагогическия личен състав, а това, за което съм приказвал с министър Кацаров е, че би трябвало да се даде прочут временен интервал, в който учители те да имат време да решат и в случай че желаят да се имунизират, да го създадат. Ако не го създадат, или ще би трябвало да потвърдят, че са преболедували по открития ред, или всяка седмица да бъдат тествани с един от двата вида проби, които са свързани със зеления документ ", сподели Денков.

И посочи, че тестванията ще бъдат безвъзмездни. 

В същото време Денков е на мнение, че ограниченията за образованието би трябвало да се случват на локално равнище. 

Междувременно през днешния ден проф. Денков изнесе данни за съществени нарушавания с почивки на възпитаници в базите на „ Ученически отдих и спорт “ ЕАД (УОС) за интервал от две години.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР