Министерството на правосъдието предлага кредиторите да бъдат задължени да осъществяват

...
Министерството на правосъдието предлага кредиторите да бъдат задължени да осъществяват
Коментари Харесай

Правосъдното министерство предлага кредиторите да бъдат задължени да осъществяват контакти само лично с длъжника

Министерството на правораздаването предлага кредиторите да бъдат задължени да реализират контакти единствено персонално с длъжника, като за това се конкретизира време и място. Това е един от текстовете, които се оферират в измененията в Закона за отбрана на потребителите. Текстовете касаят колекторски сдружения, кредитодатели, осъществяващи активност отвън регулациите на Българската национална банка, и сдружения за даване на бързи заеми, оповестява Министерство на правосъдието.

Въвежда се обвързване за предходния заемодател постоянно да уведомява длъжника при прехвърлянето му. Няма да се трансферира и отчасти на един или на няколко кредитора взимане, с цел да се приключи практиката да се цедират обособени лихви, разходи и главници. Предвидени са и административнонаказателни разпореждания при несъблюдение на задължението за известяван.

Емил Радев: Ако за 10 година кредиторът не е съумял да събере дълга, той би трябвало да отпадне

Предлагат се и подробни разпореждания за контролиране на събиранията на взиманията, които да не накърняват достойнството, достолепието и правото на персонален живот на потребителите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР