Министерството на националната отбрана на Турция съобщи днес, че изпраща

...
Министерството на националната отбрана на Турция съобщи днес, че изпраща
Коментари Харесай

Турция изпраща специални части в Косово по искане на НАТО

Министерството на националната защита на Турция заяви през днешния ден, че изпраща в допълнение военно поделение в Косово, където по-рано имаше конфликти сред силите на Алианса КейФОР и косовски сърби, съобщи Анадолската организация.
В информацията се споделя, че решението е било взето в отговор на искане на командването на обединените въоръжени сили на НАТО в Неапол.
Турското министерство на защитата акцентира, че Анкара продължава да способства за гарантирането на мира и стабилността на интернационално ниво както на двустранна основа, по този начин и в подтекста на задачите на Организация на обединените нации, НАТО, Европейски Съюз и ОССЕ. „ Турция се придържа към градивна позиция и по въпроса за разрешаването посредством разговор на обстановката в северната част на приятелско и братско Косово, където имаше напрежение, застрашаващо сигурността и стабилността на района. Анкара приканва всички страни да проявят въздържаност “, се споделя в известието.
Според данните, публикувани от турското министерство на защитата, подразделението на турските специфични елементи ще бъде трансферирано до 4-5 юни в региона на казармите „ Султан Мурат “ в Косово.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР