Министерството на младежта и спорта ще извърши проверки за работата

...
Министерството на младежта и спорта ще извърши проверки за работата
Коментари Харесай

Спортното министерство започва проверка в тотото и НСБ, управлявани от близки на Радостин Василев

Министерството на младежта и спорта ще извърши инспекции за работата на държавните търговски сдружения Национална спортна база (НСБ) и Български състезателен тотализатор (БСТ). Това стана ясно на конференция, на която Лечева показа екипа си и целите в работата, оповестява Tribune.

„Виждаме проблеми във действието на сдруженията. Българският състезателен тотализатор е доста значим за финансирането на федерациите, анонсира се рекорден бюджет, което не е тъкмо по този начин. Проблеми има и във връзка с базите, сдружението Национална спортна база, което стопанисва всички значими бази за подготовка“, разяснява Лечева.

Начело на двете сдружения отцепникът от Има Такъв Народ Радостин Василев постави свои доближени. Начело на БСТ е Александър Тодоров, а НСБ се управлява от Венцислав Петков.

„Ще има нарочна конференция, с цел да покажа положението на всичко, което ви интересува – разходването на средства, дейностите на министерството и положението на базите“, сподели още Лечева.

Тя бе безапелационна, че нейна съществена цел е обезпечаването на оптимално успокоение на всички спортисти.

„ Само след две години е олимпиадата в Париж и всички спортове, които ще вземат участие там, са почнали интензивна подготовка“, сподели Лечева. Беше добавено, че е значимо финансовото застраховане на подготовката на всички спортисти, с цел да „могат те да мислят единствено за спортния резултат“.

Според нея е нужен разговор с федерациите, който е бил пресечен напоследък.

Лечева си сложи за цел оценка на държавните спортни учебни заведения. „За три месеца чудеса не могат да се създадат, само че оценка на спортните учебни заведения, държавните, е доста важна“.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР