Министерството на младежта и спорта (ММС) ще направи цялостна проверка

...
Министерството на младежта и спорта (ММС) ще направи цялостна проверка
Коментари Харесай

Лечева видя проблеми в тотализатора и спортните бази

Министерството на младежта и спорта (ММС) ще направи цялостна инспекция на работата на държавните и търговски сдружения, на които е принципал. Сред тях са спортният тотализатор (БСТ), " Националната спортна база " (НСБ), " Сердика спортни парцели " (ССИ) и други

" Виждаме проблеми във действието на сдруженията, надлежно на българския спортен тотализатор. Той е доста значим за финансирането на федерациите, тъй като бе обявено, че бюджетът на ММС е рекорден, само че в действителност той е едвам 0.08% от Брутният вътрешен продукт на страната, което е доста малко. Затова е значимо по какъв начин действа тотализаторът - съобщи Лечева на първата си конференция след встъпването в служба като длъжностен министър на младежта и спорта. - Проблеми има и във връзка с базите, на сдружението " Национална спортна база ", което стопанисва всички значими бази за подготовка ".

Лечева не се нае да разяснява в този момент подписаните рекламни контракти от БСТ, да вземем за пример (по над 74 000 лева на лъчение на тираж по БНТ), нито обстоятелството, че доста спортни обекти, стопанисвани от държавни сдружения не работят като спортни, а като лятно кино, бирария и така нататък

Но даде обещание, че в идната седмица ще се запознае детайлно с нещата и  " Ще има нарочна конференция, с цел да покажа положението на всичко, което ви интересува - разходването на средства, дейностите на министерството в последните години месеци и положението на базите ".

 

ЗА " АРЕНА БУРГАС "

Лечева, която се завърна отпред на българския спорт, откакто в интервала 2005-09 година оглавяваше тогавашната организация за младежта и спорта (ДАМС) разяснява и положението на към момента незавършената " Арена Бургас ", която към този момент коства 65 млн. лева, и за която предходното държавно управление отдели в бюджета други 15 млн. лева (предишният министър Радостин Василев по този начин и не благоволи да каже защо са избрани тези пари). 

" За " Арена Бургас " мисля, че се постъпи непрофесионално - едно голямо оборудване, което към момента не е приключено, доста пари се изляха - близо 65 млн. лева Съпъствано е с доста нередности, кавги и порочни практики ", сподели тя.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР