Министерството на младежта и спорта чака одобрение от страна на

...
Министерството на младежта и спорта чака одобрение от страна на
Коментари Харесай

Весела Лечева: Чакаме положително становище от МВР за новата зала по художествена гимнастика

Министерството на младежта и спорта чака утвърждение от страна на Министерството на вътрешните работи за построяването на уголемение на залата по художествена гимнастика на територията на стадион " Раковски ", който е под ръководството на Министерство на вътрешните работи.

Това стана ясно от отговор на спортния министър Весела Лечева по питане на депутата от ГЕРБ Красен Кралев по отношение на планувания градеж на залата.

" От моя страна бе поискано подпомагане от Министерство на вътрешните работи за изложение на единодушие и осъществяване на съответните законово възможни дейности по повод използване на планувания в член 7. алинея 5, т. 2 от Закона за държавната благосъстоятелност нормативен ред за основаване на безплатно лимитирано вещно право на градеж в интерес на " Национална спортна база " ЕАД. За притежател на лимитираното вещно право е препоръчано посоченото сдружение по отношение на обезпечените му с РМС 944/2018 година средства в размер на 1 500 000 лева за осъществяване на действия по създаване на уголемение на зала за художествена гимнастика на стадион „ Раковски ", гр. София ", сподели в отговора си Лечева.

" Необходимостта от обезпечаване на подобаващи условия за подкрепяне и развиване на българската художествената гимнастика като един от най-успешните и влиятелни спортове в народен и международен проект, разпространявал страната ни на интернационално равнище, както и забележителното повишение на стоките и услугите в строителния бранш, стимулира решението ми да положа оптимални старания за застраховане построяването на уголемение на зала за художествена гимнастика на стадион „ Раковски ", гр. София. За тази цел, с Решение № 1051 oт 21.12.2022 година на Министерския съвет, се обезпечи спомагателен финансов запас посредством увеличение капитала на „ Национална спорта база " ЕАД.

При позитивно мнение от Министерство на вътрешните работи по отправеното предложение - разказано нагоре, Министерство на младежта и спорта, взаимно с „ Национална спортна база “ ЕАД, ще окажат нужното подпомагане за уточнение размера на правото на градеж по повод изтъкване и отделяне на нужната за построяването и безпрепятственото прилагане на разширението на залата за художествена гимнастика част от предопределения за задачата аграрен парцел. След индивидуализиране на това право, следва да се пристъпи към правене на механически план за създаване на разширението на залата за художествена гимнастика, в това число съгласуването му съгласно условията на Закона за устройство на територията с всички способени институции, и осъществяване на строително-монтажните работи ", добави министър Лечева.

Наскоро от детската футболна школа, която се обитава в стадион " Раковски ", показаха терзание, че плануваното уголемение на залата за художествена гимнастика ще постави завършек на тяхната активност.

Последвайте нашия канал " Спорт по Българска национална телевизия " във Viber

Последвайте ни и във Facebook, с цел да сте постоянно в час с последните спортни вести

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи: Instagram, Фейсбук, LinkedIn, TikTok
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР