Министерството на културата ще предяви съдебен иск срещу фирмата, изпълнител

...
Министерството на културата ще предяви съдебен иск срещу фирмата, изпълнител
Коментари Харесай

Ако няма ремонт на Ларгото: Министерството на културата ще съди фирмата изпълнител

Министерството на културата ще предяви правосъден иск против компанията, реализатор на строителните действия по план „ Античен културно-комуникационен комплекс „ Сердика “, в случай че тя откаже да в профил установените повреди по Ларгото в границите на гаранционния период от 5 години, оповестяват от ведомството.

Вчера в bTV Новините ви показахме по какъв начин три години след ремонта на ларгото, паветата могат да бъдат извадени без старания, а прекосяването по тях е рисково за хората.
След ремонт на ремонта: Паветата над софийското Ларго се разрушават Столичани си изясняват казуса поради некачествени материали
„ Многократно в последните няколко месеци сме поставяли на изпълнителя на обекта искане да вземе ограничения в границите на 5-годишната гаранция по Закона за устройство на териториите (ЗУТ) и да в профил установени проблеми по плана, само че до момента такива не са взети. Затова ще предявим рекламация по правосъден ред за несъблюдение към строителя”, сподели министърът на културата Боил Банов.

Той посочи, че на проектанта е предоставено да направи и спомагателен разбор на обекта и добави, че чакат строителят да извърши своя ангажимент.
Снимка: btvnovinite.bg
На срещата в Министерството на културата и Столична община беше реализирано единодушие, че в случай че строителят одобри настояването да в профил установените проблеми, то предоставените работи по детайлите ще бъдат изпълнявани под управлението на проектанта, който се ангажира персонално да участва и управлява активността от самото начало.
Фирмата, ремонтирала Ларгото, отхвърли да са опрощавани неустойки (ОБЗОР) От компанията оповестиха, че имат 5 акта за прекъсване на работата за 59 дни и с тях са предали обекта доста преди крайния период
В противоположен случай ще бъде наета друга компания, която да в профил установените недостатъци, като вложените средства за ремонта ще бъдат част от правосъдната рекламация към ДЗЗД „ Антична Сердика “ – компанията изпълнила обекта.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Нашата цел и предпочитание е да се направи всичко допустимо този проблем да бъде решен дълготрайно и по най-бързия метод “, безапелационен е министър Боил Банов. Според него е допустимо това да стане до дни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР