Министерството на културата ще прави извънредни проверки по Коледните базари

...
Министерството на културата ще прави извънредни проверки по Коледните базари
Коментари Харесай

Министерството на културата с извънредни проверки по Коледните базари |

Министерството на културата ще прави изключителни инспекции по Коледните базари в страната. 

Инспектори на дирекция „ Авторско право и сродните му права “ ще наблюдават дали са уредени тези права при озвучаване на съответните обекти или търговски зони с музика, оповестиха от МК. 

Проверката идва, откакто през вчерашния ден организацията на създатели и музикални издатели " " алармира, че не са заплатени авторските права за прилагане на музика на коледните базари в страната. „ Подобно отношение към създателите на музика граничи с цинизъм, като се има поради, че за коледен базар с до 2000 гости дневно ставката по цената на Музикаутор е 75 лв. дневно “, разяснява изпълнителният шеф на организацията Иван Димитров. 

За да увеличи разбирането на ползвателите по отношение на уреждането на правата за потребление на закриляни обекти на Авторското право и сродните му права, Министерството на културата разгласява на своята интернет-страница специфичен информативен материал, озаглавен „ Озвучаване на търговски обекти с музика “. Информационният материал среща бизнеса, който се озвучава с музика в допълнение към предоставяната услуга, че такова деяние, въпреки и отвън обсега на главната активност, съставлява потребление посредством „ обществено осъществяване “ по см. на Закона за авторското право и сродните му права и следва да се прави след споразумяване на съответните права с техните притежатели. 

За облекчение на ползвателите, осведомителният материал на Министерството на културата съдържа скъпи препоръки по отношение на методите за споразумяване на правата. Това е значимо за отбягване на недоразумения или въвеждане на ползвателите в подвеждане от недобросъвестни търговци с права, прецизират от МК. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР