„Министерството на културата няма никакви отношения с в. „Труд“ или

...
„Министерството на културата няма никакви отношения с в. „Труд“ или
Коментари Харесай

Минеков: Министерството на културата няма никакви отношения с в. „Труд“

„ Министерството на културата няма никакви връзки с в. „ Труд “ или каквато и да било друга медия. Имаме отношение, имахме наемател – компанията „ Южен кръст “. Не разясня нищо във връзка с упоменатия от вас вестник “. Това съобщи министърът на културата Велислав Минеков по време на чуването му в пленарна зала в сряда.

„ Обещах да върна това, което принадлежи на министерството. Ще върна всичко, което то е изгубило през годините. Тук не става въпрос единствено за този трагичен парцел, който беше предопределен за един от най-великите институти в българската просвета – Институтът за недвижимо културно завещание. Тук не става дума за откраднати два етажа. Намерих инцидентно откраднат хотел на морския бряг. Намерих открадната постройка в центъра на София – 7 етажа, открадната преди 7 години. Намерих и открадната кола – върнахме я. Тук не става дума за това, което връщаме към министерството. Ще върнем всичко откраднато - всичко ще пристигна там, където му е мястото и вие ще бъдете там, където ви е мястото. Това, което се случва през днешния ден е, че си върнахме открадната страна. Честито на всички “, съобщи Минеков.

Той добави, че когато депутатите зададат вярно въпроса за това чии са отговорностите, тогава ще отговори.

„ Обещах да върна това, което принадлежи на министерството, и ще върна всичко, което то е изгубило през годините. Тук не става въпрос единствено за този трагичен парцел, който беше предопределен за един от най-великите институти в българската просвета – Институтът за недвижимо културно завещание. Тук не става дума за откраднати два етажа. Намерих инцидентно откраднат хотел на морския бряг. Намерих открадната постройка в центъра на София – 7 етажа, открадната преди 7 години. Намерих и открадната кола – върнахме я. Тук не става дума за това, което връщаме към министерството. Ще върнем всичко откраднато - всичко ще пристигна там, където му е мястото и вие ще бъдете там, където ви е мястото. Това, което се случва през днешния ден е, че си върнахме открадната страна. Честито на всички “, съобщи Минеков.

Той разяснява и проблема с НДК, който провокира голям брой диспути, обявявайки, че последните два етажа от постройката са били завладяни.

" НДК е в тежко положения. Дългът е необикновен, не знам по какъв начин ще се изплаща. Постепенно НДК е било съсипвано с приватизация, отдаване на парцели по всевъзможен метод. Явно това е било някаква хитрост. Изглежда, че тази партия е била толкоз бедна, че не е могла да си заплати какъвто и да било офис. Когато изчислихме цените в региона, когато пресметнахме годините, в които НДК е бил лишен от приход. Това е една загуба от близо 6 милиона лв.. А другояче дългът и амортизацията приближават към този момент 90 милиона лв. ", съобщи Велислав Минеков.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР