Министерството на извънредните ситуации (МИС) на Русия е готово да

...
Министерството на извънредните ситуации (МИС) на Русия е готово да
Коментари Харесай

Русия готова да изпрати два самолета със 100 спасители в пострадалата от земетресението Турция

Министерството на изключителните обстановки (МИС) на Русия е готово да изпрати два самолета Ил-76 със спасители в Турция, с цел да оказват помощ за ликвидирането на последствията от разрушителното земетресение, оповестиха ТАСС и Българска телеграфна агенция.

По предписание на ръководителя на министерството Александър Куренков в подготвеност са сложени 100 експерти от авиомобилното поделение " Центроспас " на съветското МИС и Центъра за избавителни интервенции със специфичен риск " Лидер ".

Куренков съобщи, че съветското министерство на изключителните обстановки постоянно е готово да се притече на помощ на другарска страна, чиито жители се намират в сложна обстановка.

Президентът на Русия Владимир Путин изрази съболезнования в телеграми до водачите на Сирия и Турция и изрази подготвеност да помогне.

Асошиейтед прес обръща внимание на това, че предлагането за оказване на помощ на Турция е отправено от Москва макар интернационалната изолираност на Русия от страна на западните страни поради нашествието в Украйна.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР