Министерството на иновациите и растежа (МИР) ще изплати допълнително над

...
Министерството на иновациите и растежа (МИР) ще изплати допълнително над
Коментари Харесай

14 компании, инвестирали в България, ще получат над 9 млн. лева от държавата

Министерството на нововъведенията и растежа (МИР) ще изплати в допълнение над 9 млн. лв. за насърчителни ограничения по отношение на вложения в България на 14 сдружения. Те извършват капиталови планове, сертифицирани по реда на Закона за поощряване на вложенията (ЗНИ).

На съвещанието си през днешния ден, 7 декември, Министерския съвет одобри Постановление за одобрение на спомагателни разноски по бюджета на Министерството на нововъведенията и растежа за 2022 година

Общата стойност на вложенията по плановете на фирмите е почти 430 млн. лева По тях ще бъдат разкрити 3 671 нови работни места. Предприятията, сертифицирани и насърчавани по ЗНИ, са част от световните вериги на доставките във водещите индустриални сектори в европейската и международна стопанска система.

Средствата по ЗНИ са предопределени за поощряване на вложенията на локални и непознати предприятия за създаване на нови индустриални мощности и основаване на дълготрайни нови работни места. Чрез тях се обезпечава поддръжка за предприятията в промишлеността и високотехнологичните услуги с максимален принос в брутния вътрешен артикул на страната, с висока конкурентоспособност и важен експортен капацитет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР