Министерството на иновациите и растежа (МИР) и Европейската космическа агенция

...
Министерството на иновациите и растежа (МИР) и Европейската космическа агенция
Коментари Харесай

Министър Пулев ще открие събитие за финансиране на фирми и научни организации от Европейската космическа агенция

Министерството на нововъведенията и растежа (МИР) и Европейската галактическа организация (ЕКА) провеждат осведомителни дни на 3 и 4 април в София по отношение на опциите за присъединяване на български компании и научни организации в Деветата тръжна процедура на ЕКА за България.

Министър ще открие събитието на 3 април (понеделник) от 9:00 ч. в София Тех Парк.

Над 7 млн. евро са получили до момента 43 български галактически плана по програмата на Европейската галактическа организация. Това е за интервала от подписването на първото Споразумение за Европейска кооперираща страна на България с ЕКА през 2015 година Общо са извършени осем тръжни процедури, по които са постъпили над 130 български планови оферти.

Деветата тръжна процедура ще започва на 24 април 2023 година, като крайната дата за подаване на планови оферти е 16 юни 2023 година Кандидатстването ще става на  електронната страница на ЕКА. Процедурата е ориентирана към български компании, университетски и проучвателен организации. Насърчава се присъединяване на дребни и междинни предприятия, както и стартъпи с капацитет да развиват галактически технологии и данни, да разработят нововъведения против климатичните промени и развиването на браншове като сигурност, земеделие, превоз, авиация и други Сред предметите на процедурата са галактическа просвета, научни
Всичко за Вашата сватба
проучвания и приложения, телекомуникации, микрогравитационни проучвания и други

Събитието ще разреши продан на опит сред водещите български компании в галактическия бранш и нови участници в процедурите. Ще бъдат показани сполучливи практики от изпълнените към този момент планове, финансирани по Плана за европейска кооперираща страна (ПЕКД).

Експерти от Агенцията ще дадат насоки за кандидатстването по галактическата стратегия. В помощ на родните компании и научни организации ще бъдат извършени и безвъзмездни обучителни курсове, които МИР контракти преди няколко месеца.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg