Министерството на финансите разпространи допълнителен списък с 34 фирми, които

Министерството на финансите разпространи допълнителен списък с 34 фирми, които ...

Финансовото министерство публикува разширен списък на санкционираните от САЩ

Министерството на финансите разпространи допълнителен списък с 34 фирми, които попадат или потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите, наложени от САЩ по закона "Магнитски". Преди седмица Службата за контрол на чуждестранните активи на САЩ наложи санкции на шестима българи заради корупция, като сред тях са Васил Божков и бившият депутат от ДПС и медиен издател Делян Пеевски.
Санкциите засягат общо 64 фирми, свързвани с шестимата. Днес финансовото министерство разшири т.нар. "черен списък" с нови 34 фирми, които са "притежавани, контролирани или управлявани през последните пет години" от Божков и Пеевски. 26 от тях са Васил Божков, който от миналата година пребивава в Дубай, а останалите са на Делян Пеевски.

САЩ удължиха санкциите срещу Беларус САЩ удължиха санкциите срещу Беларус
САЩ удължиха санкциите срещу Беларус с още една година, пише БГНЕС. Президентът на САЩ Джо Байдън удължи санкциите от 2006 г. срещу Бел...
"Списъкът е съставен на база информация, която е налична и проверена до момента. Той може да бъде допълван или коригиран при получаване на нови данни или факти. След проверки, които са в процес на извършване, той ще бъде допълнен с всички съдружници, акционери, управители и членове на органи за управление и контрол на юридическите лица, включени към момента и за последните 5 години", пишат от министерството в съобщение до медиите.
Целия списък могете да видите

Източник: actualno.com