Министерството на финансите публикува за обществено обсъждане проект за промяна

...
Министерството на финансите публикува за обществено обсъждане проект за промяна
Коментари Харесай

Предлагат промени в касовите бележки за горива

Министерството на финансите разгласява за публично разискване план за смяна на Наредба Н-18 от 2006 година за вписване и отчитане посредством фискални устройства на продажбите в комерсиалните обекти. Срокът за подаване на оферти е 21 декември.

На фискалните бонове към този момент ще се изписва каква част от цената е Данък добавена стойност, какъв брой е акцизът и каква е надценката на търговеца.

"С измененията се вкарва условие при осъществяване на продажби/зареждания на течни горива посредством електронна система с фискална памет (ЕСФП), във фискалния бон да се отпечатва информация за размера на налога върху добавената стойност, акциза, продажната цена на горивото без данък и без Данък добавена стойност (нето стойност) и покупна цена на горивото без данък и без Данък добавена стойност (покупна стойност) ", оповестяват от финансовото ведомство.

Информацията ще се изписва на обособени редове по типове течни горива. Промяната се отнася както за търговците на течни горива, по този начин и за лицата, които правят зареждания с течни горива за лични потребности и записват и регистрират зарежданията посредством електронна система с фискална памет.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР