Министерството на финансите на САЩ предупреждава американските банки и финансови

...
Министерството на финансите на САЩ предупреждава американските банки и финансови
Коментари Харесай

Предупредиха банките в САЩ: Руските олигарси ще опитат да избегнат наложените санкции

Министерството на финансите на Съединени американски щати предизвестява американските банки и финансови институции да бъдат нащрек за опити на съветски държавни представители и олигарси да избегнат наложените наказания, в това число посредством транзакции с криптовалути. Банките и останалите финансови институции би трябвало да се пробват да предотврати напъните за заобикаляне на ограниченията, наложени на Москва за нейното навлизане в Украйна, оповестява „ Файненшъл таймс”, представен от БНР.

Мрежата за битка с финансовите закононарушения (FinCEN) на Министерството на финансите на Съединени американски щати изпрати в понеделник разяснения до американските финансови институции, в които поучава за спомагателна „ бдителност” във връзка с евентуалната активност за отбягване на глобите и предложи насоки за така наречен „ червени знамена” при забелязване на сходни ходове.

Съобщението на FinCEN следва тежките наказания, наложени от Съединени американски щати и техните съдружници на основни съветски финансови институции, олигарси и членове на техните фамилии, както и на Руската централна банка и на редица съветски държавни предприятия.

Предупреждението идва на фона на опасенията, че някои съветски организации и физически лица могат да се опитат да употребяват криптовалути, с цел да избегнат глобите, наложени от Съединени американски щати и Европа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР