Министерството на финансите на САЩ обмисля възможността временно да разшири

...
Министерството на финансите на САЩ обмисля възможността временно да разшири
Коментари Харесай

В САЩ обсъждат варианти за временни гаранции по депозити над $250 000

Министерството на финансите на Съединени американски щати обмисля опцията краткотрайно да разшири гаранционното покритие на Федералната корпорация за гарантиране на депозитите (FDIC) до всички депозити, в това число депозити над 250 000 $, оповестява Bloomberg, базирайки се на осведомени източници. Според тях управляващите към момента не виждат нужда от такава незабавна мярка, само че желаят да изготвят проект за деяние при положение, че обстановката в банковия бранш се утежни.

Един от обсъжданите разновидности е да се употребяват изключителните пълномощия на Министерството на финансите и да се прибегне до средствата на Фонда за парична стабилизация (Exchange Stabilization Fund, ESF), споделиха източниците. Обикновено този фонд, основан през 30-те години на предишния век, се употребява за търговия с валути и даване на финансиране на непознати държавни управления, само че през последните години той взе участие в осъществяването на стратегиите на Фед, написа още Bloomberg.

Министерството на финансите на Съединени американски щати ръководи независимо средствата от Европейски структурни фондове, до момента в който други източници на финансиране изискват утвърждението на Конгреса.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР