Министерството на европредседателството е най-непрозрачното ведомство, показва годишното проучване на

...
Министерството на европредседателството е най-непрозрачното ведомство, показва годишното проучване на
Коментари Харесай

Министерството на европредседателството е най-непрозрачно

Министерството на европредседателството е най-непрозрачното ведомство, демонстрира годишното изследване на стратегия " Достъп до социална информация ", показано в сряда. На уеб страницата му липсва информация за вътрешни правила, правилници, наредби, указания, съобщи в. " Сега ".

Правосъдното министерство пък води класацията на неуместните отводи, като даже не е предоставило годишния си доклад с данни какъв брой претенции по закона са били отправени, по какъв брой от тях е имало отговори и по какъв брой отводи. Аргументът бил, че законът за достъп до социална информация не е използван.

" Абсурдът е, че министерството би трябвало да реализира надзор за осъществяването на закона за достъп до информация ", разясниха от организацията. Оттам обмислят дали да заведат дело. Освен това на уеб страницата на правосъдното министерство имало единствено един качен доклад - за 2016 година

Сред институциите, които най-добре са организирали уеб страниците си и разгласяват информацията, както са длъжни по закон, са Министерският съвет и Министерството на финансите, ДАНС, ДКСИ, Агенция " Митници " и даже БОРКОР.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР