Министерството на енергетиката подкрепя действията на Българския енергиен холдинг за

...
Министерството на енергетиката подкрепя действията на Българския енергиен холдинг за
Коментари Харесай

Енергийното министерство: Централата на Мини Марица изток може да се премести в София

Министерството на енергетиката поддържа дейностите на Българския енергиен холдинг за смяна на седалището и адреса на ръководство на " Мини Марица-изток " ЕАД. Това се споделя в публична позиция на ведомството.

Припомняме, че преди няколко дни Съветът на шефовете на " Българския енергиен холдинг “ промени седалището и адреса на ръководство на " Мини Марица-изток “ ЕАД. То към този момент ще се обитава на адреса на БЕХ в столицата, на ул. „ Веслец “ 16. До този миг административната централа на държавната въгледобивна компания беше в Раднево. Не бяха посочени претекстове за преместването.
„ Булгаргаз ”: Очакваме газовата връзка Гърция-България да проработи най-късно на 1 юли 2022 година
„ Булгаргаз “ чака газовата връзка Гърция-България да бъде въведена в употреба без повече закъснение, най-късно на 1 юли,...
Прочети повече
Синдикатите в мините обаче оповестиха, че " не утвърждават сходни неаргументирани административни ограничения " и приготвят взаимна протестна декларация против преместването на седалището в София.

" За нас остава изненада и обстоятелството с какво синдикатите в предприятието смятат, че една административна мярка накърнява правата и ползите на служащите в предприятието, а точно - смяната на седалището и адресът на ръководство ", декларират от МЕ.

Според тях, смяна на седалището и адреса на ръководство на ММИ няма безусловно никакво касателство с активността на сдружение, като нито се визира правата и ползите на служителите/работниците на предприятието, нито на неговите контрагенти. 

Според ведомството декларацията от страна на синдикатите съставлява интервенция в оперативната автономия на принципала на ММИ, като цели единствено и само внасяне на напрежение измежду служащите и обществото.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР