„Министерство на земеделието полага максимални усилия за подпомагане на сектора“.

...
„Министерство на земеделието полага максимални усилия за подпомагане на сектора“.
Коментари Харесай

Заместник-министър Бурджев: Министерство на земеделието полага максимални усилия за подпомагане на сектора

„ Министерство на земеделието поставя оптимални старания за подкрепяне на бранша “. Това съобщи заместник-министърът на земеделието Стефан Бурджев, по време на срещата си със аграрни производители и животновъди в границите на визитата си в област Хасково. Аграрният заместник-министър акцентира, че изпълнителната власт е потвърдила че земеделието е приоритет. Той съобщи, че доказателство за това е нарастването от 180 млн. лева на общия бюджет на Министерство на земеделието за подкрепяне на бранша става общо 450 млн. лева „ За пръв път през новия интервал и националното съфинансиране за развиване на селските региони ще бъде увеличено от 15% на 60%. Това само демонстрира, че управлението на Министерство на земеделието поставя оптимални старания за подкрепяне на секторът “. Категоричен бе заместник-министър Стефан Бурджев.

На срещата той разиска със земеделските стопани и настоящото положение, компликациите пред, които са изправени земеделските производители и животновъди. Аграрният заместник-министър Стефан Бурджев разиска с тях въпроси свързани с Програмата за развиване на селските региони (ПРСР), както и въпроси за подпомагането на секторите „ Лозарство “ и „ Животновъдство “. Бяха разисквани и въпроси свързани със споразуменията за прилагане на земеделските земи и закъснение изпращането на уведомителните писма от Държавен фонд „ Земеделие “(ДФЗ).

В умозаключение аграрният заместник-министър благодари за проявения от участниците в работната среща интерес и ги увери, че Министерство на земеделието ще продължава да бъде в непрекъснат и директен разговор с тях.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР