Министерство на земеделието и Агенцията по безопасност на храните (БАБХ)

...
Министерство на земеделието и Агенцията по безопасност на храните (БАБХ)
Коментари Харесай

Фантом да се наричам, първа радост е за мене!

Министерство на земеделието и Агенцията по сигурност на храните (БАБХ) направиха поредна крачка към разкриването на мистерията по какъв начин България незабелязано се трансформира в държава-фантом. От 3000-3500 години е известно, че в гръцкия език с тази дума се отбелязва привидение или фантом. Известно е още, че видението е облик на нещо общовъзприето, което физически не съществува.

Крачката, направена от двете ведомства, се показва в това, че към обществото на фантомите към този момент се причисляват и животновъдните ферми в Софийска област. Установено е, че близо две трети от животните, за чието благоденствие фермерите аплайват за европейски дотации, в действителност не съществуват. По-точно съществуват, само че единствено на хартия. И по тази причина, в случай че тръгне човек из къра да ги брои, просто ще си загуби времето. Или ще си откри пневмонията.

Разбира се този феномен има пояснение в природата на българина, който вижда в дотациите прелестна опция с лесни пари да си направи къща за тъща и да си купи джип. Резултатът от инспекцията е явен, само че Борис Михайлов, шефът на Държавния фонд " Земеделие ", през който минават претендентите за дотации, занапред щял да търси виновниците.

" Акo уcтaнoвим кoй e винoвникът, щe пoлучи cвoeтo нaкaзaниe! ", разгласи той.  Защо " в случай че ", откакто най-простото нещо е да бъдат разлистени всички планове и да се види... всичко належащо. Примерно - кой фермер за какви пари е кандидатствал и кой служител е одобрил документите му.

Фантомите шетат освен из животновъдните ферми у нас. Преди седмица Националната мрежа против бедността и още няколко неправителствени организации оповестиха, че имат данни за към 250 000 българи, които не имат персонални карти и де факто не съществуват. Няма заплата, няма детски надбавки, няма обществени услуги, нищо. Тотални призраци!

Най-много фантоми обаче съществуват в изборните описи. Този феномен си е чисто нашенски, тъй като от години се приказва за мъртвите души в описите, само че никой от така наречен политически хайлайф не ще да инициира прочистването им. Защото гласовете на фантомите се чуват и регистрират в интерес на партиите, които знаят по какъв начин да прикоткат виденията и да ги накарат да гласоподават.

В фантом се трансформира и българският народ като цяло, който се топи от година на година. И това е ясно за всеки, в това число и за сътрудниците ни от Европейски Съюз.

Осем години ни разделят знаменателната конференция " Проблеми на демографската политика в Европейския съюз ", по време на която тогавашният еврокомисар по районната политика Йоханес Хан разгласи, че след 40 години българите ще изчезнат като народ и този развой е необратим.

Последното национално броене потвърждава че прогнозата му е вярна: през 2013 година сме били 7 245 677 души, а до 20 часа на 10 октомври, когато завърши " Преброяване` 2021 ", към този момент сме единствено 5 милиона и 658 хиляди...

Явно ще влезем в човешката митологията като първия народ, липсващ през XXI век. Поне да бяхме като атлантите, но и като тях не сме. Защото тях човечеството ги помни с фиктивен великански остров, до момента в който нас ще ни запомнят с чифтокопитни фантоми...
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР