Министерство на външните работи излиза с остра позиция по повод

...
Министерство на външните работи излиза с остра позиция по повод
Коментари Харесай

МВнР: Призивите за дарения за руските военни са недопустими

Министерство на външните работи излиза с остра позиция във връзка пост на фейсбук страницата на съветското посолство у нас от 27 юни , в който се дава информация по какъв начин могат да бъдат подкрепени съветските военни и техните фамилии. В апела се дават информация за благотворителна фондация, която събира средства - доброволни дарения от физически и юридически лица, за което са открити сметки в банките " Промсвязбанк ", " Сбербанк " и " Банк ВТБ ".

Реакцията на българското външно министерство също е с пост във фейсбук .

Министерството на външните работи на Република България припомня позицията си, че Република България изрично осъжда съветската експанзия против Украйна , която съставлява жестоко нарушаване на интернационалното право от страна на Руската федерация и посягане против териториалната целокупност на суверенна Украйна.

" Призиви към жители на страна членка на Европейския съюз за поддръжка на военнослужещи, участващи в тази противозаконна съветска експанзия, както и за нарушение на европейските наказания, наложени на Руската федерация в отговор на непровокираното и безпричинно навлизане в Украйна, са безусловно неприемливи. "

От Министерство на външните работи обръщат и внимание и че преводи към посочените банкови институции не могат да бъдат реализирани, защото те са обект на ограничаващите ограничения на Европейски Съюз.
 Снимка 579268
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР