Министерство на туризма започва съвместни проверки с МВР, НАП и

...
Министерство на туризма започва съвместни проверки с МВР, НАП и
Коментари Харесай

Властите започват проверки проверки за незаконни екскурзии

Министерство на туризма стартира взаимни инспекции с Министерство на вътрешните работи, Национална агенция за приходите и КЗП за лов на противозаконни екскурзии. Ведомството ще ревизира клубове по ползи и компании, работещи в сивия бранш на туризма по сигнали от бизнеса и клиентите, изпратени на ведомствената поща на министерството, заяви служебният министър на туризма Илин Димитров. За да се лимитират нелоялните практики в бранша се приготвя и акция със препоръки към потребителите.

През последния близо месец са заличени 211 туроператори, които не са имали настояща застраховка “Отговорност на туроператора ”, която подсигурява сигурността на клиентите при положение на банкрут на компанията или несъблюдение на плануванаъа стратегия. Полицата е наложителна, с цел да работят организациите легално. От ведомството са изпратили 600 писма до компании с искане да дават доказателства, че имат платена застраховка, а тези, които са прекратили активност по една или друга причина, са заличени, изясни зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева.

За да подтиква записванията от главните туристически пазари от Министерство на туризма залагат по-голяма сума в публичните поръчки за реклама на страната ни, като част от сумата наложително ще би трябвало да се употребява за акция през интернационалните туроператори. Три пъти по-малко са записванията на немски туристи за това лято, а чартърните стратегии ще са с понижен размер, поради обещаната и неизплатена помощ от 35 евро към немските организации, изпращащи проведено туристи у нас. Целта на новата скица е да върне тези посетители у нас, като тя ще работи и за останалите емитиращи пазари.

Страната ни ще заложи на по-малко рекламни клипове, които да се въртят по малките екрани, а вместо това ще финансира излъчвания, които да описват истории за хубостите на страната ни както на български, по този начин и на непознати туристи.

Рекламният бюджет на страната ни е дребен спрямо този на съперниците ни, като от бизнеса даже оферират да се заделя към 10 лв. от бюджета за всеки дошъл екскурзиант, което би означавало към 80 млн. лева бюджет за реклама годишно вместо актуалните 18 млн. лева, уточни още Димитров.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР