Министерство на отбраната на САЩ обяви нов пакет от военна

...
Министерство на отбраната на САЩ обяви нов пакет от военна
Коментари Харесай

За фронта! САЩ отпуснаха боеприпаси за 1.2 млрд. долара на Киев

Министерство на защитата на Съединени американски щати разгласи нов пакет от военна помощ за Украйна на обща стойност 1.2 милиарда $, включително целеустремено подкрепяне на противовъздушната защита и угаждане на потребностите от артилерийски муниции за украинската войска.

Новият пакет ще бъде възложен на Украйна в границите на самодейността за сигурност - USAI, написа обстоятелства.бг.

" Този пакет за помощ за сигурността на Украйна акцентира продължаващия ангажимент на Съединените щати да посрещнат най-неотложните потребности на Украйна, като се ангажират да дават сериозни качества като системи за противовъздушна защита и муниции в кратковременен проект, като в същото време построяват потенциала на украинските въоръжени сили да пазят своята територия и да възпират съветската експанзия в дълготраен проект ", се споделя в изказването.

В рамките на Инициативата за подкрепяне на сигурността в Украйна държавното управление на Съединени американски щати се доставя с оръжие от производители или сътрудници. Днешното известие съставлява началото на развой на подписване на контракти за даване на спомагателни предпочитани качества на Украйна в бъдеще. Ще отнеме време тези оръжия да доближат до Украйна.

Междувременно новият пакет за сигурност ще обезпечи на Украйна следните качества:

спомагателни системи за противовъздушна защита и боеприпаси;

съоръжение за консолидиране на пускови установки, ракети и радари от западен вид с украинските системи за противовъздушна отбрана;

муниции за противопоставяне на безпилотни летателни апарати;

снаряди за артилерия с диаметър 155 mm;

търговски услуги за сателитни изображения;

образование и поддръжка.

Припомняме, единствено преди седмица администрацията на Джо Байдън разгласи спомагателна помощ за сигурността на Украйна - 37-ми пакет от началото на войната на Русия против Украйна през февруари 2022 година То бе на стойност 300 млн. $.

Припомняме, че скорошното приключване на класифицирана информация на Пентагона включва редица документи, описващи графика за доставки на оръжие за Украйна и непубликувани до момента оценки за това какъв брой бързо украинската войска може да изчерпи сериозните муниции за противовъздушна защита.

Документите съдържат прогнози, че запасите от ракети могат да бъдат изчерпани в края на април или през май, което би предоставило по-големи благоприятни условия за опустошителни съветски въздушни и артилерийски удари.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР