Министерство на отбраната на Русия за първи път публикува списък

...
Министерство на отбраната на Русия за първи път публикува списък
Коментари Харесай

Руското министерство на отбраната: 23 367 са загиналите украински войници във специалната военна операция

Министерство на защитата на Русия за първи път разгласява лист на украинските военнослужещи, починали или получили тежки пострадвания по време на специфичната военна интервенция, оповестява РИА Новости.

Общо, по данни на военното ведомство, починалите военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна са 23 367 индивида.

„ Документите, с които разполага Министерство на защитата на Русия, свидетелстват за доста дезертирали бойци, ранени и изчезнали без диря “, се споделя в Телеграм-канала на ведомството.

Публикуваните данни се отнасят за военна част 3057, в състава на която влиза неонацисткият полк „ Азов “, против чиито бойци са формирани наказателни каузи в Русия.

Списъците, формирани на украински език, показват семейството, името и бащиното име, сан, служба, дата на раждане, условия на гибелта и местонахождение на тялото или естеството на пострадването и диагнозата.

В оповестените документи има 386 имена: 122 починали и 264 ранени, двама от които след това са починали.

Сред ранените има висши офицери, в това число подполковник Александър Гавришенко, който беше ранен в рамото на 4 март по време на боевете в Мариупол, както и подполковник Гаврушенко, чиято причина за загубата на боеспособност е посочена като „ рана от изстрел през междинната трета на левия крайник, хеморагичен потрес III степен. "

На 24 февруари Русия стартира военна интервенция за демилитаризиране и денацификация на Украйна. Президентът Владимир Путин назова задачата му „ отбрана на хората, които са били подложени на тормоз и геноцид от режима в Киев в продължение на осем години “.

Според Министерството на защитата съветските въоръжени сили нанасят удари единствено по военната инфраструктура и украинските войски. Армията към този момент е изпълнила главната задача на първия стадий - доста понижи бойния капацитет на Украйна. Основната цел на интервенцията в съветското военно ведомство се наричаше освобождението на Донбас.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР