Министерство на околната среда подготвя промени в Закона за защита

...
Министерство на околната среда подготвя промени в Закона за защита
Коментари Харесай

Н. Димов: Промени в закона ограничават употребата на нискокачествени въглища и брикети

Министерство на околната среда приготвя промени в Закона за отбрана на атмосферния въздух, с цел да ограничи използването на нискокачествени въглища и брикети за битово отопление, заяви по време на парламентарния надзор министър Нено Димов.

За ограничение на замърсяването с фини прахови частици са планувани 115 млн. лв. по оперативна стратегия " Околна среда 2014-2020 " година Към момента са финансирани 11 общини, следва още 12 да получат безплатна финансова помощ по същата процедура, посочи министър Димов:

“В развой на координиране са промени в закона за локални налози и такси, които целят да подтикват използването на коли, които водят до по-ниско замърсяване. Предлага се да се вкарва екологичен съставен елемент при определянето на налога върху транспортните средства, според, който колите с по-висок евростандарт ще бъдат натоварени с по-малка данъчна тежест. Въведени са спомагателни ограничавания за изкупуване на катализатори от моторни транспортни средства в пунктовете за боклуци посредством непоколебим надзор и наказания “, разясни Димов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР