Министерство на околната среда и водите организира провеждането на официални

...
Министерство на околната среда и водите организира провеждането на официални
Коментари Харесай

МОСВ организира важна среща

 Министерство на околната среда и водите провежда провеждането на публични церемонии за пускане осъществяването на дейностите, свързани с актуализацията на Планове за ръководство на риска от наводнения за интервала 2022 – 2027 година Церемониите ще се проведат на територията на четирите басейнови дирекции в страната. Последното от поредицата осведомителни събития ще се състои на 13 юли 2020 година от 12.00 часа в Конферентната зала на хотел " Алианс ", който се намира на бул. " Васил Априлов " №7 в Пловдив. Предишните три се организираха в Благоевград, Плевен и Варна.

Целта на плануваните срещи е да се срещнат на локално равнище всички заинтригувани с дейностите, които са подхванати по отношение на актуализацията на плановите документи, както и да се насърчи тяхното интензивно присъединяване в целия развой по създаване на ПУРН за интервала 2022 – 2027 година На церемонията ще бъде изработен обзор на осъщественото досега, в т.ч ще бъдат обрисувани и дейностите, които ще се извършат в кратковременен проект.

Проект BG16M1OP002-4.005-0001-C01: " ПУРН – втори цикъл 2022-2027 година се финансира по Оперативна стратегия " Околна среда " 2014-2020 година, и е на обща стойност 13 200 000 лева, от които 85% или 11 220 000 лева, предоставени като безплатна финансова памощ от Кохезионния фонд на Европейския съюз, и 15% или 1 980 000 лева – като национално съфинансиране.

Бенефициент по плана е Дирекция " Управление на водите " в Министерство на околната среда и водите, а партьори са четирите басейнови дирекции за ръководство на водите.

Срокът за осъществяване на плана е до края на м. март 2022 година

В формалната гала по пускане осъществяването на дейностите по плана в Благоевград с изключение на специалисти от Дирекция " Управление на водите " и представители на Басейнова дирекция " Източнобеломорски район ", в събитието са поканени за присъединяване и представители на: общинските и регионалните администрации, РД " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", РЗИ, от локалните клонове на " Напоителни системи ", районни структури на МЗХГ и др.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР