Министерство на образованието и науката отправи призив към директорите на

...
Министерство на образованието и науката отправи призив към директорите на
Коментари Харесай

МОН призова директорите да не сключват консултантски договори с телекоми

Министерство на образованието и науката насочи апел към шефовете на учебни заведения в страната по две тематики: едната - да не подписват консултантски контракти за даване на телекомуникационни услуги поради почналото  в учебните заведения и второ - да чакат проблеми към 16 декември с Информационната система.

Това стана ясно по време на разисквания и въпроси към служебния министър на образованието Сашо Пенов в на отрасловата парламентарна комисия.

В отговор на въпрос министърът удостовери, че има информация и сигнали от шефове в МОН за напън от мобилните оператори , като някои са подписали контракти. В тази връзка се предлага - шефът да разиска с Педагогическия съвет опциите съгласно желанието на учителския колектив за оборудването и да се заобикалят консултантски компании.

Относно проблеми с Информационната система в образованието МОН е направило анкетно изследване измежду 3200 шефове, измежду които доминира мнението, че системата е нужна и не е имало огромни усложнения.

Министър Пенов прикани при проблеми в съответни учебни заведения - да се алармира, с цел да се ревизира на място дали това е " насаден боязън от нов софтуерен артикул " и да се посочи какви са проблемите.

По сигнал на омбудсмана за, Сашо Пенов заяви, че той се заплаща на промишлени цени, заради което Министерство на енергетиката е присъединило в понятията " краен клиент " и Студентски общежития, само че са нужни и законодателни промени.

По отношение на ремонта на общежитията стана ясно, че част от ректорите са поискали да дават своите общежития към сдружение " Студентски столове и общежития ", където средствата се усилват.

С преимущество ще се ремонтират общежития с централизация на студенти, уточни той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР