Министерство на младежта и спорта (ММС) организира Европейска седмица на

...
Министерство на младежта и спорта (ММС) организира Европейска седмица на
Коментари Харесай

За седма поредна година ММС организира Европейска седмица на спорта

Министерство на младежта и спорта (ММС) провежда Европейска седмица на спорта #BeActive за седма поредна година. Между 23 и 30 септември всички искащи ще имат опцията да станат част от най-големия състезателен празник в Европа за фенове.

Европейската седмица на спорта ще бъде открита в София на 23-ти септември (четвъртък) от 18.30 ч. в Княжеска градина. Събитието ще се организира в партньорство със Sofia Urban Zone Sport 2021, проведена от фондация „ София – европейска столица на спорта “ и Столична община.

Спортно населено място и Нощ на спорта #BeActive Night ще чакат приятелите на спорта на 25 септември (събота), сред 15 и 21 часа в пространството пред НДК. В спортното населено място над 30 федерации и спортни клубове ще показват активността си посредством демонстрации и осведомителни материали. Събитието ще продължи с #BeActive Night с стратегия на сцена с присъединяване на посланиците на Европейската седмица на спорта.

През 2021 година мотото на Европейската седмица на спорта е „ Време е да Бъдеш деен още веднъж, нищо не може да те спре “, а самодейностите ще се проведат в София, Монтана, Видин и Враца. Тя има за цел да подкрепи личностното развиване на младежите и поддържа спортните им потребности.

#BeActive е част от самодейност на Европейската комисия за поощряване на спорта и физическата интензивност на жителите на Европейски Съюз. Национален координатор за България е ММС, съфинансиран по стратегия „ Еразъм + “ на Европейския съюз.

Посланици на Европейската седмица на спорта и тази година са съумели български спортисти и надарени млади състезатели. Това са олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова, олимпийските шампионки от националния отбор по художествена гимнастика Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Ерика Зафирова, Стефани Кирякова, европейската вицешампионка по художествена гимнастика Боряна Калейн, джудистът Ивайло Иванов и сребърният медалист от Световното състезание по тенис за маса за хора с увреждания от 2018 година Денислав Коджабашев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР