Министерство на иновациите и растежа възнамерява да прехвърли управлението на

...
Министерство на иновациите и растежа възнамерява да прехвърли управлението на
Коментари Харесай

Лорер прехвърля 670 млн. лв. на външни изпълнители с 33,5 млн. лв. горница

Министерство на нововъведенията и растежа има намерение да трансферира ръководството на част от него на външен реализатор, написа Сега. Екипът на Даниел Лорер ще търси с социална поръчка външен реализатор, който да утвърждава и следи осъществяването на всички грантови схеми по програмата за икономическа промяна в Плана за възобновяване и резистентност.

 

По схемата е планувано да се разпределят над 670,6 млн. безплатно финансиране за разнообразни действия, свързани с модернизацията на компаниите и прехода към зелена и кръгова стопанска система.

 

В същото време към министерство на нововъведенията действа основна дирекция Европейски фондове за конкурентоспособност с 278 души, а ще работи и особено звено, което да поеме плановете по проекта за резистентност по различен приоритет – за развиване на индустриалните зони.

 

Извън външния реализатор, който ще прави подбора и договарянето по грантовите схеми, в министерството ще бъдат наети и външни чиновници, които да го управляват.

 

Всичко това ще докара до набъбване на разноските за ръководство на плановете, излиза наяве от плановия фиш на програмата. Предвидено е разноските за организация и ръководство на грантовите схеми да възлязат на 5%. При обща сума от 670,6 млн. лева това прави разход за ръководство в размер на 33, 53 млн. лева В тази сума въпреки всичко ще бъдат включени и други действия – за  даване на правни и различен тип експертни съвещания, разноски за гласност на ограниченията, за командировъчни и др.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР