Министерство на икономиката ни обвинява, че нямаме компетенция да проверяваме

...
Министерство на икономиката ни обвинява, че нямаме компетенция да проверяваме
Коментари Харесай

КЗП се оплака от опит за изчегъртване

Министерство на стопанската система ни упреква, че нямаме компетентност да ревизираме за райския газ, упрекват ни за цените на стоките за дребната потребителска кошница, упрекват ни, че всичко това съставлява разходване на обществени средства и ни упрекват в на ниска цена пиар.

Това съобщи ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) Иван Френкев пред БиТиВи.

Той увери, че няма всеобщи уволнения и освобождавания, като са освободени 7 души поради открити пропуски в системата. Затова, че тези чиновници са работили 10 години в Комисията не значи, че са си правили работата, уточни Френкев. Освободените някогашни чиновници не са уволнени по политически аргументи, а това е мотив да се дискредитира работата на КЗП, увери той и добави, че концепцията за напън върху Комисията е да се изчегърта.

Френкев акцентира, че КЗП работи и желае да продължи да работи, без да ѝ се оказва напън. Крайната цел е да се дискредитира работата на КЗП и да се направи опит да се смени управлението ѝ, както става по доста други ведомства, допуска Френкев.

Той е очаквал служебното държавно управление да подходи по-различен метод и тематиката за отбрана на потребителите да бъде продължена. Това досега не се случи, а ние получихме сигнал, в който се пробват да ни окажат напън и да ни питат за какво не сме си свършили работата, посочи Френкев.

КЗП не продължава с инспекциите за божествен газ, само че Комисията има стратегия, посредством която ревизира магазините и нощните заведения. Там, където се открие продажбата на божествен газ, КЗП се сезира съответните способени органи. Идеята на инспекциите е била оптимално бързо да реагират виновните институции. Ние се явихме като първите, които реагираха за райския газ, уточни Френкев.

Припомняме, че през вчерашния ден Иван Френкев сигнализира за блокиране на работата на Комисията от страна на Министерството на стопанската система и промишлеността, което отговори с информация за всеобщи уволнения в структурите на контролния орган.
 Шефът на КЗП се оплака от политически напън Обновена
Шефът на КЗП се оплака от политически напън

МИ отговори с информация за всеобщи уволнения в комисията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР