Министерство на електронното управление (МЕУ) и Висшето училище по телекомуникации

...
Министерство на електронното управление (МЕУ) и Висшето училище по телекомуникации
Коментари Харесай

Министър похвали университета по телекомуникации. Нови програми

Министерство на електронното ръководство (МЕУ) и Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи ще си партнират в региона на новаторското висше обучение и високите технологии, както и за разширение на вероятностите пред студентите за професионална реализация в хода на тяхното следване и след завършването им. Това стана ясно при подписването на меморандум за съдействие сред двете институции от служебния министър на електронното ръководство Георги Тодоров и ректора на Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи проф. доктор Миглена Темелкова.

Страните ще си спомагат при създаването на образователни стратегии в региона на високите технологии, цифровата обществена администрация и електронното правосъдие, привличане на специалисти от практиката в образователния развой на ВУТП и продан на информация за подпомагане на бизнеса за намиране на инженерен личен състав.
-->
Министърът похвали Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи за настоящите образователни проекти, с които постоянно съумява да приготвя инженери с най-търсените умения от страна на бизнеса и държавната администрация. „ Всички умения, компетентности на чудесно квалифицираните инженери във Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи биха сработили по-трудно, в случай че не срещаха съдействието и на квалифицираните експерти в обществения бранш и за това Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи още веднъж има принос. Ще се веселя в случай че успеем в границите на съдействието ни да организираме и открита лекция, на която да покажем на студентите опциите за кариерно развиване в Министерство на превоза и известията " уточни министър Тодоров.

Той посети лабораториите по киберсигурност на Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи, до една оборудвани с последно потомство програмен продукт от сътрудници на Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи в корпоративния бранш, а преподаватели му показаха организацията на образователния развой и симулационните игри, в които студентски екипи нападат мрежите на сътрудниците си, а отсрещната страна отблъсква офанзивите, открива източниците им и ги проверява.

„ Господин Тодоров е другар на Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи, както поради положителните мемоари, свързали го с пощенския бранш във времето обратно, по този начин и поради новаторското мислене от страна на преподавателите ни, което ни разрешава всяка година да предлагаме нови и по-атрактивни образователни проекти ", добави на собствен ред ректорът на ВУТП проф. доктор Миглена Темелкова.

По време на визитата си министър Тодоров се срещна и с музейната колекция на телекомуникациите към ВУТП и проектите на университета за развиване освен на образователната, само че и на обществената инфраструктура в учебното заведение.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР