Министерствата започнаха ударно с новите назначенияДепутатът Венко Сабрутев от ППДБ

...
Министерствата започнаха ударно с новите назначенияДепутатът Венко Сабрутев от ППДБ
Коментари Харесай

Първа смяна: Румен Спецов пак е шеф на НАП

Министерствата започнаха стремително с новите назначения
Депутатът Венко Сабрутев от ППДБ ще става зам.-министър в енергетиката

Ивайло Стайков е работил с Красьо Черния

Финансовият министър Асен Василев е върнал Румен Спецов като началник на Националната организация за приходите (НАП) още в първите часове на новото влизане във ведомството. Спецов оглави Агенцията по приходите по времето на кабинета “Петков ”, когато Василев беше министър на финансите и вицепремиер.

Миналото лято служебното държавно управление освободи Спецов от длъжността изпълнителен шеф на Национална агенция за приходите по съображения, свързани с несъблюдение на отговорности по Закона за Националната организация за приходите. Тогава служебният кабинет на Гълъб Донев заяви за “отклонения в прогнозирането на приходите както при планирането, по този начин и при предстоящото осъществяване ”. От държавното управление “Донев ” обявиха, че по този начин се “създава риск за планирането и осъществяването на разходната част на бюджета и финансирането на държавните политики ”.

Спецов има кариера в приходната организация, само че в спортните среди е прочут като културист.

В министерството на финансите предстоят още промени, като Василев ще постави и собствен екип от заместник-министри.

След като в
последните си часове като длъжностен министър председател Гълъб Донев освободи всички зам.-министри в министерствата, още от вторник вечерта кабинетът “Денков-Габриел ” е почнал попълване на съставите на ведомствата.

В енергетиката като заместител на Румен Радев се чака да влезе депутатът от ППДБ Венко Сабрутев. От ППДБ упорствали той да влезе в министерството на енергетиката, с цел да имат приближен човек в основното министерство.

В Министерство на регионалното развитие заместител министър на Андрей Цеков евентуално ще е Ивайло Стайков. Той беше назначен за зам.-министър на районното развиване и благоустройството в кабинета “Петков ” в интервала, когато държавното управление бе в оставка - на 27 юни 2022. Преди това (от 1 януари 2022 година до 23 юни 2022 г.) беше консултант в политическия кабинет на вицепремиера и министър на районното развиване и благоустройството. Стайков бе и член на междуведомствената работна група, която проучва всички предоставени поправки по договорите за настоящ ремонт и поддръжка на Агенция “Пътна инфраструктура ”. Стайков е магистър инженер по специалността “Строителство на здания и уреди ”, добита в Университета по архитектура, строителство и геодезия - София. От 2016 година до края на 2021 година Стайков е шеф на строителна компания, благосъстоятелност на Красимир Георгиев, станал прочут след кавги в правосъдната система като Красьо Черния.

От кариерата

 
Темелакиев ще е зам. в Министерство на вътрешните работи
 На първото съвещание на новия кабинет мястото на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов беше заето не от самия него, а от необявен към момента негов заместител - някогашният и. д. основен секретар на Министерство на вътрешните работи Стоян Темелакиев. Назначението му стана очевидно, откакто той зае мястото от дясната страна на премиера до Асен Василев на държавното съвещание.

Темелакиев е служител на реда от кариерата. Завършил е право в ЮЗУ “Неофит Рилски ”, бил е заместник-директор на ГДБОП в интервала 2015-2020 година, след което е назначен за зам.- основен секретар на Министерство на вътрешните работи. От 14 май 2021 до 5 август 2021 година е и. д. основен секретар на ведомството. През декември същата година е назначен за зам.- министър на вътрешните работи. Сега Темелакиев още веднъж ще е зам.-министър на Министерство на вътрешните работи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg