Министерствата на външните работи на България и Македония в момента

...
Министерствата на външните работи на България и Македония в момента
Коментари Харесай

Ковачевски: Нямаме общо решение за договор с България

Министерствата на външните работи на България и Македония сега разменят хрумвания, само че няма в съгласие общо решение, което да послужи като съществена за двустранен контракт, сподели македонският министър председател Димитър Ковачевски, представен от БГНЕС.

По думите му на 22 май няма да има взаимно съвещание на държавните управления на двете страни, тъй като няма условия за това.

Според Ковачевски " решение с България може да има единствено, в случай че то е учредено на европейските полезности, на правилата за опазване на достолепието на двете страни, взаимното почитание сред политиците, институциите и жителите ".

" Докато няма сходно решение, основано на тези полезности, няма да има решение. На този стадий, както и през миналия интервал, Министерствата на външните работи разменят хрумвания, само че няма реализирано общо решение, което да бъде основа за междудържавен контракт и което да бъде споделено с институциите в двете страни ", акцентира македонският министър председател по време на визитата си в Прилеп.

Той сподели още, че на 24 май " ще води македонска делегация в Рим, с македонски министри и ректора на Университета " Св.св. Кирил и Методий " в Скопие ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР