Министерският съвет в оставка одобри на заседанието си допълнителни разходи

...
Министерският съвет в оставка одобри на заседанието си допълнителни разходи
Коментари Харесай

Правителството в оставка одобри допълнителни средства за повишаване на доходите на военнослужещите

Министерският съвет в оставка утвърди на съвещанието си спомагателни разноски по бюджета на Министерството на защитата за 2022 година в размер до 100 милиона лв.. Те са за сметка на други планувани разноски в държавния бюджет, оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата (МО). Тези средства, както и проектите за дейно харчене на средствата в системата, ще дадат опция за увеличение на приходите на военнослужещи и цивилни.

В последните години МО и Българската войска изпитват съществени проблеми да покачат мотивацията за постъпване, осъществяване и задържане на работа на военнослужещите и цивилните чиновници. Според министъра на защитата в оставка Драгомир Заков тези проблеми водят и до липса на вероятности за младите военнослужещи. Той сложи необикновен фокус и върху ефикасното консумиране на средства в системата на МО. Този метод действително разрешава повишение на заплатите в бранша, както и да се реши един от главните проблеми, който касае военнослужещите в последните месеци – увеличението на порциона. Според министър Заков може да има опция да се покачат и така наречен квартирни в последното тримесечие на годината.

Заков съобщи, че в МО се работи и по проект по какъв начин да се преодолее сериозният проблем с несъответствието в приходите в системата, както и за изчистването на някои систематични неточности, които водят до липса на вероятност в развиването на младите военнослужещи.

БТА
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР