Министерският съвет утвърди българската позиция за заседанието на Европейския съвет,

...
Министерският съвет утвърди българската позиция за заседанието на Европейския съвет,
Коментари Харесай

България подкрепя постигане на климатична неутралност до 2050 г.

Министерският съвет утвърди българската позиция за съвещанието на Европейския съвет, което ще се организира на 12-13 декември в Брюксел. Борбата с климатичните промени и бюджетната рамка на Европейски Съюз ще бъдат измежду предпочитаните тематики в дневния ред.

България се застъпва за задачата за реализиране на климатична индиферентност до 2050 година Същевременно в битката с климатичните промени, предпочитани за България, не престават да бъдат отчитането на националните особености, разходо- успеваемостта, правото на страните членки да дефинират своя енергиен микс, спазването на правилата за софтуерна индиферентност и взаимност и обезпечаването на обективен обществен и стопански преход, в това число посредством финансиране на европейско равнище.

На съвещанието в Брюксел водачите ще обсъдят основни въпроси, свързани с бъдещия дълголетен бюджет на Европейски Съюз на основата на предлагането на Финландското председателство. За България от водещо значение в договарянията продължава да бъде обезпечаването на задоволително средства за Кохезионната и Общата селскостопанска политика и тяхното заслужено систематизиране, както и на съответно финансиране за посрещане на новите провокации пред Европейски Съюз.

Сред останалите тематики, които ще бъдат разисквани на съвещанието в Брюксел, са концепцията за осъществяване на Конференция за бъдещето на Европа, партньорството сред Европейски Съюз и Африка, промяната на Световната комерсиална организация.

На 13 декември ще се организира също съвещание на Европейския съвет по член 50. Лидерите на страните членки ще одобряват изводи в границите на процеса на отдръпване на Англия от Европейски Съюз.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР