Министерският съвет се събра на специално заседание, за да одобри

...
Министерският съвет се събра на специално заседание, за да одобри
Коментари Харесай

В началото на юли се очаква зелена светлина за членство в ERM II и Банковия съюз

Министерският съвет се събра на особено съвещание, с цел да утвърди присъединяване на Българската банка за развиване в нарастването на капитала на Първа капиталова банка.

Заседанието откри министър председателят Бойко Борисов, който обясни, че предлагането за включването на ББР в аукциона, е импортирано от финансовия министър Владислав Горанов и министъра на стопанската система Емил Караниколов.

Борисов съобщи, че държавното управление желае да подсигурява стабилността на банката система. "Наши политически съперници са първенци във фалирането на банки. Някои са банкрутирали 16, други единствено една ", съобщи министър председателят пред министрите.

Горанов напомни, че през 2018 година България изиска да се причисли по едно и също време към валутния механизъм ERM II и Банковия съюз. От думите му стана ясно, че нарастването на финансовите буфери на ПИБ е последното изискване, с цел да може при започване на юли страната ни да получи "зелена светлина " за определяне на тясно съдействие сред Българска народна банка и ЕЦБ, съобщи кореспондент на "Банкеръ ".

Очаквайте подробности
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР