Министерският съвет разреши изпълнението на хидротехнически работи във връзка с

...
Министерският съвет разреши изпълнението на хидротехнически работи във връзка с
Коментари Харесай

Удължават каналите в пристанище Варна

Министерският съвет позволи осъществяването на хидротехнически работи по отношение на удълбочаване на Канал 1 и Канал 2 в пристанище Варна. Дейностите ще се правят от „ Транспортно строителство и възстановяване” ЕАД в осъществяване на подписано съглашение през 2019 година с Държавно дружество „ Пристанищна инфраструктура”. Разрешението е за период от 630 дни от датата на постановяване на решението.

За да бъде усъвършенствана транспортната досегаемост една от ограниченията, заложени в интегрираната транспортна тактика е удълбочаването на Канал 1 и Канал 2 в пристанище Варна. Целта е изцяло и дълготрайно решение на актуалните проблеми за метод и маневриране на корабите и бъдещите потребности от нови маневрени зони, съгласно капиталовите планове на пристанищните оператори на терминалите и пристанищата, ситуирани в региона на пристанище Варна.

С осъществяване на обекта ще се реализира сходство сред съществуващите благоприятни условия на корабните места в обособените пристанища и ще бъдат обезпечени нужните условия за развиване на всички пристанища, в сходство с положителната морска процедура за възстановяване на изискванията за безвредно мореплаване.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР