Министерският съвет прие Решение за отправяне на предложение до концесионерите

...
Министерският съвет прие Решение за отправяне на предложение до концесионерите
Коментари Харесай

Предлагат намаляване на цените на чадърите и шезлонгите по морето

Министерският съвет одобри Решение за отправяне на предложение до концесионерите на морски плаж ове за понижаване за летен сезон 2021г. на размера на единичните цени на плаж ни такъми - чадъри и шезлонги.

В качеството си на концедент по договорите за концесия на морски плаж ове, Министерският съвет ще насочи предложение до концесионерите за понижаване на размера на цените на предлаганите от тях чадъри и шезлонги по отношение на оптималните цени по контракт, а при положение, че такива не са избрани - по отношение на предлаганите цени през 2019г., съгласно което понижение се предлага понижаване на размера на концесионното им заплащане или заплащане.

За задачата концесионерите, искащи да одобряват предлагането, следва да поемат обвързване да понижат цените на плаж ните такъми в диапазон от 50% до 100%, в резултат на което концесионното им заплащане или заплащане ще бъде понижено с %, еднакъв на изложби от тях в категорично съобщение до министъра на туризма. Изменението на съответния концесионен контракт се оформя посредством подписване на в допълнение съглашение с министъра на туризма, в период до 10 дни от приемане на уведомлението.

Намаляването на концесионното заплащане или заплащане, осъществено в сходство с понижението на цените на плаж ните такъми, ще се ползва, единствено в случай че за интервала от подписване на в допълнение съглашение за изменение на концесионния контракт до 1 октомври 2021 година концесионерът е предоставял чадъри и шезлонги на цени, които са не по-високи от избраните с спомагателното съглашение и при положение, че за несъблюдение на това изискване няма открит ред в концесионния контракт или в в допълнение съглашение.

Намаленият размер на концесионно заплащане или заплащане за 2021г. следва да бъде обезщетен от съответния концесионер в период до 30 ноември 2021г.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР