Министерският съвет прие решение за отнемане на земеделски земи от

...
Министерският съвет прие решение за отнемане на земеделски земи от
Коментари Харесай

Отнеха земи от министерството на отбраната

Министерският съвет одобри решение за лишаване на аграрни земи от Министерство на защитата и включването им в Държавния аграрен фонд. Предмет на акта на Министерския съвет са девет поземлени парцела, намиращи се в община Търговище, с. Вардун.

След включване на парцелите в Държавния аграрен фонд, министърът на земеделието, храните и горите ще упражнява правата на притежателя на земите като ги отдава чартърен или аренда, ръководи лимитирани вещни права върху тях, продажба и подмяна със аграрни земи на физически и юридически лица, както и при определяне на непозволено прилагане на земи от държавния аграрен фонд регионалните дирекции „ Земеделие “ ще могат да приложат изземването им по реда на член 34 ЗСПЗЗ.

Съгласно друго държавно решение, на Държавната организация за метрологичен и механически контрол се дава безплатно за ръководство парцел - обществена държавна благосъстоятелност за реализиране на активността му. Имотът се намира на ул. „ Мария Луиза “ № 19 в гр. Русе и съставлява независим обект в постройка. Досега парцелът е ръководен от Министерството на стопанската система, само че към този момент е с отпаднала нужда за министерството.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР