Министерският съвет прие решение за безвъзмездно предоставяне за управление на

...
Министерският съвет прие решение за безвъзмездно предоставяне за управление на
Коментари Харесай

Правителството се разпореди с имоти

Министерският съвет одобри решение за безплатно даване за ръководство на имоти-публична държавна благосъстоятелност, на община Ивайловград за период от 10 години. Имотите се намират в област Хасково, община Ивайловград, представляващи археологически недвижими културни полезности Римска вила „ Армира “ и древен некропол в област Хасково, 523 октомври 2019 община Ивайловград, с. Свирачи, околност „ Харманите “.

Предоставянето на парцелите на община Ивайловград ще способства за обогатяване културното завещание на локално равнище, ще подкрепи популяризирането на недвижимите полезности и превръщането им в значителен фактор за развиването на туризма в общината.

Дейностите, свързани с запазване на културните полезности и реализирането на други научни, културни, просветителни и туристически действия ще се правят в сходство с условията на Закона за културното завещание и предписанията за запазване на недвижимите културни полезности от Историческия музей - Ивайловград. Съгласно друго държавно решение се учредява безсрочно възмездно право за създаване на дирек за телекомуникационно съоръжение и уреди на техническата инфраструктура към него.

Правото на градеж е върху аграрен парцел в горска територия - обществена държавна благосъстоятелност, в землището на град Шумен, с повърхност 70 кв. м. Съоръженията ще се употребяват от Изпълнителна организация „ Борба с градушките”. Имотът е в региона на активност на Североизточно държавно дружество.

За период от 10 години на община Ардино безплатно се дава за ръководство на парцел - обществена държавна благосъстоятелност. Имотът се намират в област Ардино, община Кърджали, село Дойранци и съставлява археологическа недвижима културна полезност „ Късноантична и средновековна цитадела “.

Предоставянето на парцела на община Ардино ще способства за обогатяване културно-историческото завещание на локално равнище, ще подкрепи популяризирането на недвижимата полезност и превръщането й в значителен фактор за развиването на туризма в общината. Дейностите, свързани с запазване на културната полезност и реализирането на други научни, културни, просветителни и туристически действия ще се правят в сходство с условията на Закона за културното завещание и предписанията за запазване на недвижимата културна полезност от Регионален историческия музей - Кърджали.

Министерството на културата получи за ръководство държавен парцел в град Костинброд. Имотът, с повърхност 1 999 кв. м, попада в границите на обект „ Късноантична резиденция скретиска/ранновизантийска Кретискара и Ротонда “ и е систематизиран като археологическа недвижима културна полезност.

Теренът ще се ръководи от Министерството на културата за запазване на археологическата находка.

На община Перник се трансферира безплатно правото на благосъстоятелност върху парцел - държавна благосъстоятелност.

Имотът, намиращ се в гр. Перник и представляващ три здания и два независими обекта, е нужен на общината за предпазване, запазване и ремонт на общинска техника за поддръжката на инфраструктурата на обитаемоте места на нейната територия. Това ще спомогне за осъществяване на и вменените й по закон отговорности по поддръжка на пътища и благоустрояване. Висшият правосъден съвет получава ръководството върху парцел - обществена държавна благосъстоятелност, за потребностите на Административен съд - Търговище. 623 октомври 2019 Той ще бъде употребен за откриване на Регистратура за класифицирана информация в Административния съд. Имотът се намира на ул. „ Митрополит Андрей “ №51 в град Търговище и съставлява независим обект на петия етаж в постройка №1.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР