Министерският съвет прие предложението на министъра на културата за обявяване

...
Министерският съвет прие предложението на министъра на културата за обявяване
Коментари Харесай

7 юли вече е професионалният празник на ПР-специалистите

Министерският съвет одобри предлагането на министъра на културата за оповестяване на 7 юли за професионален празник на експертите по връзки с обществеността (ПР-специалистите).

На тази дата през 2005 година представители на всички асоциации, на бизнеса, на свободите експерти, се събират и сплотяват към един Етичен кодекс. Този документ се трансформира в основата на обединяването на целия бранш, както и на основаването на главните правила, целесъобразни за професионалната активност на експерти и компании.

Проектът на решение е направен по отношение на постъпило предложение в Министерството на културата от представители на браншовите организации в ПР- бранша: Българското сдружение за връзки с обществеността, Българската асоциация на ПР- организациите. Асоциацията на експертите по връзки в общините, Европейската асоциация на информационните шефове, Дружеството на практикуващите връзки с обществеността към Съюза на българските публицисти.

Предложението е стимулирано с повишаването на смисъла на обществените връзки през последните години, с ускорените процеси на глобализация, транспорт на информация и налагането на нови способи за другарство, както и с голямото им въздействие в процесите на предотвратяването и преодоляването на рецесии, в битката с подправените вести, порочната процедура за потребление на тролове в предизборните акции и доста други.

Секторът на ПР-специалистите у нас се развива извънредно динамично. Като симптом на стабилно развиване на целия отрасъл е обстоятелството, че към този момент в 10 български университета се преподават разнообразни форми на връзки, а броят на работещите в бранша надвишава 20 000 индивида.

Работата на експертите по връзки с обществеността (ПР-специалистите) изисква висок професионализъм, качество и срочност, заради което с плана на решение се реализира удостояване и почитание към техните старания и резултати.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР