Министерският съвет прие Постановление за одобряване на допълнителни разходи по

...
Министерският съвет прие Постановление за одобряване на допълнителни разходи по
Коментари Харесай

Министерският съвет отпусна допълнителни средства за джудо

Министерският съвет одобри Постановление за одобрение на спомагателни разноски по бюджета на Министерството на младежта и спорта за 2019 година за подкрепяне на спортни действия.

Средствата ще бъдат предопределени за образуване и осъществяване на Европейската купа по джудо, която ще се организира на 31.01.-03.02.2020 година в гр. София и на Европейско състезание по джудо за мъже и дами през месец април 2022 година, както и за подкрепяне на присъединяване на български състезатели по джудо и техните треньори в квалификационни надпревари за набиране на повече точки за ранглистата и поради опциите за присъединяване им на Олимпийските игри в Токио през 2020 година

Провеждането на шампионатите на територията на Република България ще докара до повишение на опциите на българските спортисти за изява на международни и европейски шампионати и до повишение на качеството на дейностите по организация и осъществяване на интернационалните шампионати, включени в интернационалния състезателен календар. По този метод ще се сътвори мотивация в деца и младежи за упражняване на систематична подготвителна и спортна активност и ще бъде оказано позитивното влияние върху развиването и популяризирането на българския спорт.

Европейската купа по джудо през 2020 година е с сан на олимпийска подготовка за Олимпийските игри в Токио през 2020 година Европейското състезание по джудо за мъже и дами през 2022 година е включено в календара на Световната джудо федерация и Европейската джудо федерация и носи 100 % актив от точки в сан листата. Очаква се в него да вземат присъединяване 450 спортисти от 50 страни, техните екипи и 60 публични лица.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР