Министерският съвет прие доклада на министрите на отбраната, външните работи,

...
Министерският съвет прие доклада на министрите на отбраната, външните работи,
Коментари Харесай

Министерският съвет прие доклада за покупка на нови изтребители

Министерският съвет одобри отчета на министрите на защитата, външните работи, финансите и стопанската система по отношение на извършени съвещания и договаряния с американската страна по осъществяване на Актуализиран план за капиталов разход "Придобиване на нов вид военен аероплан ", заяви пресцентърът на кабинета.

Министерски съвет одобри и получените на 17 юни 2019 година в Министерството на защитата Проект на интернационален контракт (LOA) BU-D-SAB, "Самолети F-16 Block 70 и обвързвана с тях поддръжка " (F-16 Block 70 aircraft and associated support), Проект на интернационален контракт (LOA) BU-D-AAA, "Боеприпаси в поддръжка на F-16 " (Munitions in support of the F-16), Проект на интернационален контракт (LOA) BU-P-AAD, "Sidewinder AIM 9X Блок II ракети, свързани материали и услуги " (Sidewinder AIM 9Х Block II Missiles, associated material and services) и Проект на интернационален контракт (LOA) BU-P-LAR, "Многофункционална система за систематизиране на информация - Съвместна тактическа радиосистема (MIDS JTRS) (5) и обвързвана с нея поддръжка и съоръжение " (Multifunctional Information Distribution System Joint Tactical Radio System (MIDS JTRS) (5) and related support and equipment).

В резултат на извършените съвещания с американската страна, на България са препоръчани четири предложения, отнасящи се до самолетите, въоръжението и обвързваното съоръжение и системи, които са планове на интернационалните контракти със страни държавните управления на двете страни. Към тях е направено предложение за подписване на съглашение за индустриално съдействие сред водещия снабдител от американска страна и Министерството на стопанската система на България.

Съгласно Закона за интернационалните контракти на Република България, тези планове би трябвало да бъдат утвърдени от Правителството, което следва да упълномощи избрани длъжностни лица за подписването им от България. Предвижда се договорите да се ратифицират от Народното събрание.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР