Министерският съвет предложи промени в Наказателния кодекс, чиято обявена цел

...
Министерският съвет предложи промени в Наказателния кодекс, чиято обявена цел
Коментари Харесай

Промените в НК превръщат всеки българин в потенциален...

Министерският съвет предложи промени в Наказателния кодекс, чиято оповестена цел е да се пребори „ корупцията в частния бранш “. Ако измененията бъдат признати, всеки чиновник в частна компания ще може да бъде разгласен за „ длъжностно лице “ и упрекнат в „ длъжностно закононарушение “. „ Това не е мярка против корупцията. Това е поощряване на корупция посредством въвеждане на голяма власт върху бизнеса и работещите хора “, безапелационна е Каназирева.

" Съюз за Пловдив “ е срещу тези промени. В противоположен случай ще заживеем в страна от нарушители.

" Ако на следващия ден си поръчате нов диван и не сте удовлетворени от работата на мебелиста, ще можете да подадете сигнал против него в прокуратурата. Ако пък решите да го почерпите с нещо по време на работата, той може да подаде сигнал против вас за опит за рушвет на „ длъжностно лице “.

Най-големите организации на бизнеса, Висшият адвокатски съвет и Върховният касационен съд към този момент предизвестиха, че този път е рисков. " Съюз за Пловдив “ чака повече организации и хора да кажат, че не желаят и няма да позволен да живеем в тирания на страха.

" Обсъжданите в Народното събрание промени на процедура ще заличат повече от век от развиването на България. В целия естествен свят има цивилен съд и единствено той е мястото, където жителите и компаниите обясняват разногласията си. Да не би в този момент някой да желае да премахнем това завладяване на демокрацията и да заживеем под властта на боен арбитражен съд? ", разяснява водачът на „ Съюз за Пловдив “ Дани Каназирева.

“Въпросът не е дали тази, или друга смяна в закон ще бъде призната и не дали това, или друго държавно управление ще я постанова. Подобно тъпчене на демократични и правни правила посредством налагане на свръхцентрализация е положително за всяка номенклатура. А номенклатурата няма цвят. Безалтернативността в българската политика, за която множеството хора приказват не се е случила просто по този начин, тя настава постепенно посредством сходни законодателни промени, на които не обръщаме внимание, изяждайки парче по парче демократичния ред и замествайки го с незаинтересованост, до момента в който и нашият избор бъде лишен ”, безапелационен е Евелин Парасков от  " Съюз за Пловдив “.

" Съюз за Пловдив “ предизвестява, че задачите на сходни промени са две: първо, да се сътвори атмосфера на непрекъснат боязън у българите – всеки може да бъде отговорен, всеки може да бъде упрекнат. В България няма толкоз прокурори, които да наблюдават и преследват всяко разминаване в комерсиалния оборот, само че това ще даде власт случайно да се избира против кого да задвиже държавната машина и кого да пощади.

" Така се обезпечават подвластни и уплашени гласоподаватели – наложително изискване за тирания.

Втората цел е по този метод да бъде унищожена в зародиш всяка опция за политическа опция. Първо се одобри подобен антикорупционен закон, който разрешава съвсем случайно гонене на хората, които се занимават с политика. Сега се прави опит всички българи да бъдат превърнати в цели. Няма подозрение против кого ще бъде прилаган законът – против неуместните на властта ".

Категоричната позиция на  „ Съюз за Пловдив “  е, че препоръчаните промени на Наказателния кодекс  не би трябвало да се одобряват.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР