Министерският съвет отпусна 800 000 лв. за финансово осигуряване на

...
Министерският съвет отпусна 800 000 лв. за финансово осигуряване на
Коментари Харесай

Служебното правителство отпусна 800 000 лв. за български общности в чужбина

Министерският съвет отпусна 800 000 лева за финансово обезпечаване на осъществяването през 2022 година на Програмата за поддръжка на организациите на българските общности в Албания, Сърбия, Косово, Украйна и Молдова и на жители на Република Северна Македония с българско съзнание. Това оповестиха от пресслужбата на служебния кабинет. 

Българските жители - непрекъснато или краткотрайно пребиваващи зад граница, както и българите от историческите български общности в чужбина, са неделима част от българския народ. Те генерират в себе си забележителен стопански, финансов, учебен, интелектуален, демографски и трудов и капацитет.

Подпомагането на планове на организациите на българските общности в Албания, Сърбия, Косово, Украйна и Молдова и на жители на Република Северна Македония с българско съзнание в границите на 4-годишната Програма, ще сътвори нови благоприятни условия за приобщаване и включване на българските жители зад граница към държавния и обществено-политическия живот в България, за запазване на българското етнокултурно пространство и разпространяване на позитивния облик на България по света, написа в известието.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР