Министерският съвет отпусна 279 968 812 лв. по бюджета на

...
Министерският съвет отпусна 279 968 812 лв. по бюджета на
Коментари Харесай

Дават 280 млн. лева за строителни работи на републиканските пътища

Министерският съвет отпусна 279 968 812 лева по бюджета на Министерството на районното развиване и благоустройството, респективно на Агенция „ Пътна инфраструктура “, с които до края на годината ще бъдат разплатени строително-ремонтни действия по републиканската пътна мрежа.

От тях 27 082 849 лева са за построения сектор от Автомагистрала „ Хемус “ от Ябланица до Боаза и за модернизацията на Автомагистрала „ Европа “ в правата от Драгоман до Сливница. 10 180 117 лв. са за 9,3- километровата права на Автомагистрала „ Хемус “ от Ябланица до Боаза, а 16 902 732 лева - за сектора от Драгоман до Сливница.

Останалите 252 885 963 лева са за поправки на сектори от републиканската пътна мрежа, с което се покачва сигурността на придвижване и има действителен резултат за икономическото развиване на страната. От тях за извършващите се аварийно-възстановителни действия в тръбата за София на тунел „ Витиня “ са обезпечени 10 млн. лева Останалите средства са за ремонта и за настоящото поддържане на пътни сектори, които са извънредно натоварени целогодишно като: Велинград - Сърница, Сливен - Стара Загора, Омуртаг - Котел, Поликраище - Елена и други

Ремонтните действия включват фрезоване на настилката, полагане на нови пластове асфалтобетонова примес, отводнителни мероприятия, ландшафтно оформяне, бетонови работи, нова хидроизолация на оборудванията, замяна фугите, ремонт на мантинелите, възобновяване на отвесната сигнализация, полагане на хоризонтална маркировка и други.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР