Министерският съвет отпусна 279 968 812 лева по бюджета на

...
Министерският съвет отпусна 279 968 812 лева по бюджета на
Коментари Харесай

Кабинетът отпусна близо 280 млн. лева за пътно строителство

Министерският съвет отпусна 279 968 812 лв. по бюджета на Министерството на районното развиване и благоустройството, респективно на Агенция „ Пътна инфраструктура “, с които до края на годината ще бъдат разплатени строително-ремонтни действия по републиканската пътна мрежа, оповестяват от държавната пресслужба, написа Novini.bg.

От тях 27 082 849 лв. са за построения сектор от Автомагистрала „ Хемус “ от Ябланица до Боаза и за модернизацията на Автомагистрала „ Европа “ в правата от Драгоман до Сливница. 10 180 117 лв. са за 9,3-километровата права на Автомагистрала „ Хемус “ от Ябланица до Боаза, а 16 902 732 лв. - за сектора от Драгоман до Сливница.

Останалите 252 885 963 лв. са за поправки на сектори от републиканската пътна мрежа, с което се покачва сигурността на придвижване и има действителен резултат за икономическото развиване на страната. От тях за извършващите се аварийно-възстановителни действия в тръбата за София на тунел „ Витиня “ са обезпечени 10 млн. лв.. Останалите средства са за ремонта и за настоящото поддържане на пътни сектори, които са извънредно натоварени целогодишно като: Велинград - Сърница, Сливен - Стара Загора, Омуртаг - Котел, Поликраище - Елена и други

Ремонтните действия включват фрезоване на настилката, полагане на нови пластове асфалтобетонова примес, отводнителни мероприятия, ландшафтно оформяне, бетонови работи, нова хидроизолация на оборудванията, замяна фугите, ремонт на мантинелите, възобновяване на отвесната сигнализация, полагане на хоризонтална маркировка и други.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР