Министерският съвет одобри реализацията на скоростния път Мездра - Ботевград.

...
Министерският съвет одобри реализацията на скоростния път Мездра - Ботевград.
Коментари Харесай

Кабинетът одобри до 419 млн. лева за строежа на скоростния път Мездра - Ботевград

Министерският съвет утвърди реализацията на скоростния път Мездра - Ботевград. Това стана ясно от думите на министъра на районното развиване Петя Аврамова, която даде брифинг в Министерски съвет след провелото се постоянно държавно съвещание, съобщи " Фокус ". Максималният размер на уговорките, които Агенция " Пътна инфраструктура " може да поема за подписване на контракти с изпълнителите, е до 419 млн. лв..

Участъкът от пътя Видин - Ботевград е част от републиканската пътна мрежа, като тежкотоварният трафик в тази права е огромен, което основава доста рискови моменти за всички, пътуващи по правата, означи Аврамова.

Отсечката е разграничена в два лота - лот 1 и лот 2, като късно нощес е разгласен изпълнителят на лот 1. Стойността му е близо 133 милиона лв. без Данък добавена стойност, а цената на лот 2 е близо 222 милиона и половина без Данък добавена стойност. Предстои сключването на договорите и стартирането на работата, сподели министърът.

Какви уреди включва пътят Мездра - Ботевград

Това е една от най-сложните прави по направлението Видин - Ботевград поради терена, през който минава. Пътят ще бъде с две платна с по две ленти за придвижване в посока, с габарит 20 м, т. е. двойно по-широко от актуалното, защото сега има по една лента за придвижване в посока, разяснява в свое известие от предишния ноември АПИ. Трасето ще следва съществуващия път, който ще бъде уголемен до новия габарит, а актуалното трасе ще бъде главно ремонтирано и реконструирано, където е належащо. По нов терен бъдещият скоростен път ще се развива в секторите, обхождащи селата Люти дол, Типченица, Новачене и Скравена. На обхода на с. Люти дол ще бъдат издигнати два тунела, с дължини надлежно 490 м и 340 м. Ще бъдат построени и ремонтирани редица уреди - над ж. п. линията Мездра - София, мостове над р. Искър, Малата река, Калница, Бебреш, Рударка, както и пътен възел при село Новачене. Пресичанията на републиканските и общинските пътища ще се реализира посредством кръгови кръстовища " Мездра ", " Дърманци ", " Ребърково ", " Люти дол ", " Скравена " и " Ботевград ". Предвидено е построяването на селскостопански надлези, площадки за отдих и т. н.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР