Министерският съвет одобри проектопромени в Закона за туризма (ЗТ), променян

...
Министерският съвет одобри проектопромени в Закона за туризма (ЗТ), променян
Коментари Харесай

Общините сами ще определят зоните за развлечение и спокойствие в курортите

Министерският съвет утвърди проектопромени в Закона за туризма (ЗТ), променян осем пъти при ръководството на кабинета " Борисов 3 ", за последно - на 30 юли тази година.

С най-новите промени отрасловият министър Николина Ангелкова прокарва концепцията си в националните курорти да се обособяват функционални зони, с които да се позволи спорът сред искащите шумни празненства почиващи и предпочитащите по-спокойните развлечения. Как ще става това ще дефинира с разпоредба общинският съвет, на чиято територия е националният курорт, оповестява " Дневник ".

С промените се усъвършенстват процедурите по вписване на туроператори и туристически сътрудници, както и по категоризиране и узаконяване на туристически обекти, като се облекчава редът за издаването на краткотрайни удостоверения, понижават се периодите за разглеждане на документи, се споделя в известието на държавната осведомителна работа.

Отпада досегашното условие ски учителите да получават дееспособност откакто са положили изпит в Министерството на туризма. Занапред ще е задоволително да имат професионална дееспособност и подготовка за образование по снежни спортове. Самите ски учебни заведения ще бъдат вписани в Националния туристически указател (НТР).

Предвижда се също всяко от категоризираните места за настаняване да получи неповторим идентификационен код в регистъра.

Нов указател ще обхване и туристическите забележителности, туристическите фестивали и събития, които имат висока степен на прелест за туристите. За реда, по който ще става това, също се планува да бъде издадена разпоредба.

Сумите за санкциите при наново нарушаване, планувани в закона, се усилват. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР